ADANA / SEYHAN - Havuzlubahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin onur ve direniş destanıdır. Kazanılan bu zafer, Türk topraklarını işgal etmek isteyen düşmana karşı verilen eşsiz bir mücadeleyi simgeler. Binlerce şehidin verdiği fedakarlıkla yazılan bu destan, Türk milletinin vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusunun en önemli göstergesidir. Dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti için en önemli tarihlerden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi her yıl olduğu gibi bu yıl da törenlerle şiirlerle kutlandı ve şehitler anıldı

Mrt

Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınlar siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

Mrt

TÜBİTAK 4006 Proje Sergimizi 5-6 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuzda yapmış olduğumuz deprem tatbikatından kareler

Mrt

Okulumuz öğrencilerine Obezitenin Nedenleri ve Korunma Eğitimi ile Diyabet Hastalığında Erken Teşhis ve Korunma Eğitimi verilmiştir.

Mrt

Okulumuzda tüm kademelerdeki öğrencilere Hasta ve Yaşlı Bakımı alan şefi Aysel Özçetin ve Çocuk Gelişimi alan şefi Özlem Anlaş tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi.

Mrt

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi bu eğitim döneminde de Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında kaldığı yerden devam ediyor. Okulca projeye katılım sağlayarak destek vermekten mutluluk duyuyoruz.

Ock

Ülkemizde her yıl, Ocak ayının ilk pazar günü ile başlayan haftada, toplumun tüberküloz (verem) hastalığı hakkında bilgilendirilmesi ve dikkatinin çekilmesi amacıyla “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir. Okulumuz Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri bölümü öğretmenimiz Emel Kurt'un bu kapsamda yapmış olduğu sunum öğrencilerimize bu konuda farkındalık kazandırdı.

Ock

Çocuk Gelişimi bölümünden öğrencilerimiz atık materyallerden hazırladığı kostümleri sergilediler

5 Ocak Adana'mızın Kurtuluşu'nun 102. Yılı kutlu olsun

Ock

‘’GÜNE HAREKETLİ BAŞLIYORUZ/ Sağlıklı Öğrenciler Mutlu Yarınlar ‘’ etkinliği kapsamında her gün 10'ar dakika egzersiz hareketleri yapıyoruz.

Ara

Öğretmenler Gününü öğrencilerimizin hazırlamış olduğu çeşitli etkinlik ve videolarla kutladık.

Kas

'SAVUNMASIZ VARLIKLARA İYİ DAVRANIRSANIZ DÜŞLERİNİZİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN DİLEK AĞACINA GEREK YOKTUR.'

Kas

29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla okulumuzda Kızılay  afet eğitmeni Emine Şahin tarafından öğrencilerimize  Kizilay'ın çalışmaları ve deprem farkındalık eğitimi verilmiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında yaptığımız etkinlik ve kutlama programımız